[BEWERTUNG] MARKETPLUS.PL
Geizhals » Forum » Händler-Bewertungen (Kommentare) » [BEWERTUNG] MARKETPLUS.PL (2 Beiträge, 11 Mal gelesen) Top-100 | Fresh-100
Du bist nicht angemeldet. [ Login/Registrieren ]
Parodia "sklepu"
11.04.2013, 13:51:30
Próbowałem zakupić w tym "sklepie" telewizor Philips 47PFL6877K/12. Był na liście w cenowarka.pl jako już jeden z nielicznych polskich sklepów, które jeszcze posiadały taki model TV. Na stronie była informacja, że jest dostępnych 30 sztuk w magazynie. Zarejestrowałem się więc i złożyłem zamówienie(dostawa kurierem, brak możliwości wyboru płatności za pobraniem). Otrzymałem e-maila z linkiem do potwierdzenia zamówienia i informacją o banku i numerze konta do dokonania płatności. Po kliknięciu zamówienie zmieniło status z "przyjęte" na "potwierdzone". Przy okazji sprawdzania zamówienia na stronie natrafiłem na ciekawą informację o tym jak przebiegają zamówienia. Mianowicie, po potwierdzenie zamówienie ma przydzielanego opiekuna i dopiero po jego informacji o dostępności towaru(przypominam 30 sztuk w magazynie) trzeba dokonać płatności. Niestety w e-mailu nie było takiej informacji. Dodatkowo na stronie był podany zupełnie inny bank i oczywiście numer konta do płatności niż te w e-mailu. Zaczęło mnie to zastanawiać. Odczekałem jednak 2 dni, a z zamówieniem nic się nie działo, więc zadzwoniłem na podany do kontaktu numer komórkowy. Nikt nie odebrał, ale po kilku godzinach oddzwonił miły pan, potwierdził że trzeba czekać na informację nt. dostępności towaru, że on już jedzie do siedziby i sprawdzi co się dzieje z moim zamówieniem i oddzwoni. Oczywiście nikt nie oddzwonił, a zamówienie nadal sobie wisi już od prawie tygodnia na statusie "potwierdzone". Jeszcze w międzyczasie wysłałem smsa z numerem zamówienia i prośbą o informację, ale nie było żadnego odzewu. W ten sposób zmarnowałem tydzień mojego czasu, a gdy zamawiałem tam telewizor, to był on dostępny jeszcze na niektórych aukcjach internetowych(trochę wyższe ceny nic w tym sklepie), a teraz już go nie ma nigdzie i nie mam szans na jego kupno. Tymczasem sklep MARKETPLUS.PL nadal widnieje w cenowarka.pl na liście sklepów posiadających ten telewizor, a na stronie sklepu nadal informacjsa o 30 sztukach w magazynie.
Antworten PM Alle Chronologisch

Melden nicht möglich
.  Re: Parodia  (adrianopel am 01.05.2013, 11:37:11)

Dieses Forum ist eine frei zugängliche Diskussionsplattform.
Der Betreiber übernimmt keine Verantwortung für den Inhalt der Beiträge und behält sich das Recht vor, Beiträge mit rechtswidrigem oder anstößigem Inhalt zu löschen.
Datenschutzerklärung